De Bosuil

Even voorstellen

Wij zijn Sigurd en Gabriela von Ilsemann . We wonen in Amerongen op de Amerongse berg samen met onze zoon Carlos en regelmatig ook met Rutger (zoon van Sigurd). We genieten van buiten leven en van onze dieren om ons heen. Ik, Gabriela, ben in Tsjechië geboren en in 1997 naar Nederland gekomen als au-pair. Werken met kinderen zit helemaal in mijn bloed. Ik ben de oudste van vier kinderen en mijn moeder werkte ook op een kinderdagverblijf. Daarom was het ook niet moeilijk om in 2006 als gastouder aan huis te beginnen met De bosuil.

We hebben bewust gekozen voor een buiten visie, omdat we het belangrijk vinden voor kinderen om veel buiten te zijn. We zijn er van overtuigd dat dit een positieve bijdrage heeft aan de ontwikkeling van kinderen en te goede komt van hun weerstand. Sigurd is in Amerongen geboren en ook een echt buitenmens. Hij heeft een horeca-achtergrond en vindt het leuk om te koken voor vrienden en familie. Sigurd is vaak aan het klussen rondom het huis en de Bosuil. Toen in 2011 de kans kwam om op de huidige locatie verder te gaan als KDV en BSO was de beslissing snel genomen en ging Sigurd meewerken. Op 1 mei 2012 zijn we opengegaan.

We werken elke dag met heel veel plezier, samen met een leuk team van pedagogische medewerkers. Samen met hen zorgen we dat onze opvang bijzonder en uniek is. Werken met kinderen geeft ons enorme voldoening. We genieten er van om de kinderen te zien opgroeien en om te zien hoe de kinderen genieten op onze mooie locatie in het bos. En dat we dit met ze mogen delen en meemaken is prachtig!

Laura van Doorn

Lindsey Ruijsch-Kuipers

Janneke Henken

Ilse

Amina Bourass

Famke Haze

Mariana van Donkelaar

Susana van Donkelaar

Annemieke Bos

Marijke

Bianca Heimel

In het kort

Waar staat de Bosuil voor?

Het kind
Centraal
 
Respect

Ontwikkeling
 
Vaste Gezichten