© hesterheleenfotografie

Wij zijn Sigurd en Gabriela von Ilsemann . We wonen in Amerongen op de Amerongse berg samen met onze zoon Carlos en regelmatig ook met Rutger (zoon van Sigurd). We genieten van buiten leven en van onze dieren om ons heen. Ik, Gabriela, ben in Tsjechië geboren en in 1997 naar Nederland gekomen als au-pair. Werken met kinderen zit helemaal in mijn bloed. Ik ben de oudste van vier kinderen en mijn moeder werkte ook op een kinderdagverblijf. Daarom was het ook niet moeilijk om in 2006 als gastouder aan huis te beginnen met De bosuil. We hebben bewust gekozen voor een buiten visie, omdat we het belangrijk vinden voor kinderen om veel buiten te zijn. We zijn er van overtuigd dat dit een positieve bijdrage heeft aan de ontwikkeling van kinderen en te goede komt van hun weerstand. Sigurd is in Amerongen geboren en ook een echt buitenmens. Hij heeft een horeca-achtergrond en vindt het leuk om te koken voor vrienden en familie. Sigurd is vaak aan het klussen rondom het huis en de Bosuil. Toen in 2011 de kans kwam om op de huidige locatie verder te gaan als KDV en BSO was de beslissing snel genomen en ging Sigurd meewerken. Op 1 mei 2012 zijn we opengegaan. We werken elke dag met heel veel plezier, samen met een leuk team van pedagogische medewerkers. Samen met hen zorgen we dat onze opvang bijzonder en uniek is. Werken met kinderen geeft ons enorme voldoening. We genieten er van om de kinderen te zien opgroeien en om te zien hoe de kinderen genieten op onze mooie locatie in het bos. En dat we dit met ze mogen delen en meemaken is prachtig!

Mijn naam is Babs Martens en ik werk op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag met heel veel plezier op de buiten schoolse opvang. Nadat ik mijn opleiding MBO+ financiële dienstverlening en HBO Cesartherapie heb afgerond en aan het werk was als Cesartherapeut in een maatschap wist ik dat ik er nog niet was. Ik ben toen als vrijwilliger aan de slag gegaan bij een peuterspeelzaal en toen wist ik het. Werken met kinderen is wat mij gelukkig maakt. Ik ben een opleiding gaan volgen waarbij ik kon leren en werken tegelijkertijd. Heb toen veel ervaring opgedaan bij het kinderdagverblijf. Later heb ik ook veel gewerkt op de peuterspeelzaal, waarbij VVE (voor en vroegschoolse educatie) methode Uk & Puk werd gebruikt. Inmiddels heb ik op de Bosuil helemaal mijn plek gevonden op de BSO. Het vele buiten zijn, werken in de natuur en het contact met de kinderen van de basisschool leeftijd is mijn nieuwe uitdaging. Het zorgzaam zijn voor de kinderen die net op school zitten, het creatieve met (vooral) de meiden en het actieve stoere met (voornamelijk) de jongens maakt dat mijn werk zeer divers is en elke dag weer anders maakt. Nog even kort iets over mijzelf. Ik woon samen met mijn dochter Puck van tien sinds kort met heel veel plezier in Amerongen. Ik ben graag creatief bezig, knap oude houten meubeltjes op en lees spannende boeken. Ik hou van zoetigheid en probeer dan ook twee keer per week te sporten om de balans een beetje in evenwicht te houden en probeer van elke dag een fijne dag te maken.

Mijn naam is Ginger van Enk.
September 2017 ga ik trouwen met Peter-Jan. Aan het Roc in Ede heb ik in 2011 mijn diploma onderwijsassistente niveau 4 behaald. Sind mei 2012 ben ik werkzaam bij de bosuil. Nog steeds werk ik er met heel veel plezier. Ik werk op de dagen maandag, dinsdag en donderdag op het kinderdagverblijf op de groep van 0 tot 4. Het (ver)zorgen voor kinderen en ze liefde geven zit in mijn bloed. Elk kind is uniek en dat maakt werken met kinderen zo bijzonder, geen dag is het zelfde. De locatie van de bosuil is uniek in het buiten zijn en het spelen in de natuur. Ook de kleine en veilige sfeer tussen collega’s, ouders en kinderen maakt de bosuil uniek. Naast mijn werk vind ik het leuk om naar musicals en concerten te gaan. Ook ga ik graag op vakantie en doe gezellige uitjes met mijn vriendinnen.

Mijn naam is Heidi Klumper en ik woon in Driebergen. Ik ben moeder van 1 dochter Naomi. Ik heb de opleidingen SPW en SPH gedaan. Ik werk op de dinsdag bij de BSO en woensdag en donderdag op het Kinderdagverblijf. Ik hou erg van Kinderen en de visie van de Bosuil. Lekker buiten in het bos ontdekken. En het kind kan weer kind zijn. Samen creatief bezig zijn en vies worden.

Mijn naam is Daphne Daamen. Nadat ik mijn opleiding voor Pedagogisch Medewerker niveau 3 succesvol heb afgerond, kon ik gelijk komen werken bij kinderopvang De Bosuil. Hier werk ik nu sinds september 2014, met veel plezier. Ik werk van dinsdag tot vrijdag bij de buitenschoolse opvang. Sinds december 2018 werk ik ook op dinsdagochtend bij het kinderdagverblijf. De combinatie van verschillende leeftijden van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang maakt het voor mij extra leuk. Mijn doel is om het elke dag weer zo gezellig mogelijk te maken, dat het een feestje is om naar de Bosuil te gaan. Wanneer zij door hun papa of mama worden opgehaald en vol enthousiasme vertellen over de dag, is mijn missie geslaagd.  Ook voor de allerkleinste heb ik genoeg knuffels over! Elke dag is weer anders en dat is wat dit werk zo uniek maakt. Vooral de buitenomgeving mag hier zeker niet aan ontbreken. Ik geniet ervan om met alle kinderen en collega’s een fijne en veilige omgeving te creëren, waarin iedereen zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen en zich zelf mag en kan zijn.

Ik ben Laura van Doorn ­– Koetsier. Woonachtig in Elst. Tevens zelf ook moeder van 2 jongens. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij de bosuil en werk met veel plezier op zowel het kinderdagverblijf als Bso. De woensdag en vrijdag op het kinderdagverblijf en de donderdag op de Bso groep. Ik ben veel buiten met de kinderen waar ze alle vrijheid hebben om hun eigen fantasie te laten spreken. En toch in een huiselijke sfeer waar ik het heerlijk vind om met de kinderen een boekje te lezen of te knutselen. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen met onze hond noa, geniet ik ervan om met de jongens wat te ondernemen, en ga ik graag uit eten.

Mijn naam is Linda Ottens. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Lienden. Van kleins af aan was het voor mij al duidelijk dat ik later met kinderen wilde gaan werken. Daarom heb ik in 2015 de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 4 afgerond. Sinds november 2016 ben ik aan het werk bij de bosuil en ik heb het heel erg naar mijn zin. Momenteel werk ik 2 hele dagen en 2 halve dagen bij de bosuil. Naast de bosuil werk ik ook bij de SKLM op verschillende locaties.
In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vriendinnen voor een dagje shoppen of ergens wat drinken.

Mijn naam is Maaike van Engelen en woon afwisselend in Amerongen en Nijmegen. Als ik in Amerongen ben dan woon ik bij mijn ouders en in Nijmegen op kamers.Ik ben rustig, maar ook wel in voor een geintje. Ik heb Mbo pedagogisch medewerker afgerond en ik ben begonnen op het Hbo pedagogiek. Door mijn opleiding pedagogisch medewerker heb ik gekozen om stage te lopen bij De Bosuil, dit is drie jaar geleden. Met veel plezier ben ik hier nog steeds werkzaam, in de vakanties zal ik de vaste invalster zijn. De Bosuil spreekt mij aan vanwege de visie, ook door de mooie locatie en de sfeer tussen de leidsters. Hierdoor zijn de kinderen relaxed en tevreden als ze bij ons zijn, dit vind ik heel belangrijk.