© hesterheleenfotografie

Wij zijn Sigurd en Gabriela von Ilsemann . We wonen in Amerongen op de Amerongse berg samen met onze zoon Carlos en regelmatig ook met Rutger (zoon van Sigurd). We genieten van buiten leven en van onze dieren om ons heen. Ik, Gabriela, ben in Tsjechië geboren en in 1997 naar Nederland gekomen als au-pair. Werken met kinderen zit helemaal in mijn bloed. Ik ben de oudste van vier kinderen en mijn moeder werkte ook op een kinderdagverblijf. Daarom was het ook niet moeilijk om in 2006 als gastouder aan huis te beginnen met De bosuil. We hebben bewust gekozen voor een buiten visie, omdat we het belangrijk vinden voor kinderen om veel buiten te zijn. We zijn er van overtuigd dat dit een positieve bijdrage heeft aan de ontwikkeling van kinderen en te goede komt van hun weerstand. Sigurd is in Amerongen geboren en ook een echt buitenmens. Hij heeft een horeca-achtergrond en vindt het leuk om te koken voor vrienden en familie. Sigurd is vaak aan het klussen rondom het huis en de Bosuil. Toen in 2011 de kans kwam om op de huidige locatie verder te gaan als KDV en BSO was de beslissing snel genomen en ging Sigurd meewerken. Op 1 mei 2012 zijn we opengegaan. We werken elke dag met heel veel plezier, samen met een leuk team van pedagogische medewerkers. Samen met hen zorgen we dat onze opvang bijzonder en uniek is. Werken met kinderen geeft ons enorme voldoening. We genieten er van om de kinderen te zien opgroeien en om te zien hoe de kinderen genieten op onze mooie locatie in het bos. En dat we dit met ze mogen delen en meemaken is prachtig!

Mijn naam is Babs Martens en ik werk met heel veel plezier op de buiten schoolse opvang. Nadat ik mijn opleiding MBO+ financiële dienstverlening en HBO Cesartherapie heb afgerond en aan het werk was als Cesartherapeut in een maatschap wist ik dat ik er nog niet was. Ik ben toen als vrijwilliger aan de slag gegaan bij een peuterspeelzaal en toen wist ik het. Werken met kinderen is wat mij gelukkig maakt. Ik ben een opleiding gaan volgen waarbij ik kon leren en werken tegelijkertijd. Heb toen veel ervaring opgedaan bij het kinderdagverblijf. Later heb ik ook veel gewerkt op de peuterspeelzaal, waarbij VVE (voor en vroegschoolse educatie) methode Uk & Puk werd gebruikt. Inmiddels heb ik op de Bosuil helemaal mijn plek gevonden op de BSO. Het vele buiten zijn, werken in de natuur en het contact met de kinderen van de basisschool leeftijd is wat mijn werk zo leuk maakt. Het zorgzaam zijn voor de kinderen die net op school zitten, het creatieve met (vooral) de meiden en het actieve stoere met (voornamelijk) de jongens maakt dat mijn werk zeer divers is en elke dag weer anders maakt. Het doen van projecten is ook ontzettend leuk. In mijn vrije tijd ben graag creatief bezig, knap oude houten meubeltjes op en lees spannende boeken. Ik hou van zoetigheid, bak regelmatig een cake/taart en probeer van elke dag een fijne dag te maken.

Mijn naam is Daphne Daamen. Nadat ik mijn opleiding voor Pedagogisch Medewerker niveau 3 succesvol heb afgerond, kon ik gelijk komen werken bij kinderopvang De Bosuil. Hier werk ik nu sinds september 2014, met veel plezier. Ik werk van dinsdag tot vrijdag bij de buitenschoolse opvang. Sinds december 2018 werk ik ook op dinsdagochtend bij het kinderdagverblijf. De combinatie van verschillende leeftijden van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang maakt het voor mij extra leuk. Mijn doel is om het elke dag weer zo gezellig mogelijk te maken, dat het een feestje is om naar de Bosuil te gaan. Wanneer zij door hun papa of mama worden opgehaald en vol enthousiasme vertellen over de dag, is mijn missie geslaagd.  Ook voor de allerkleinste heb ik genoeg knuffels over! Elke dag is weer anders en dat is wat dit werk zo uniek maakt. Vooral de buitenomgeving mag hier zeker niet aan ontbreken. Ik geniet ervan om met alle kinderen en collega’s een fijne en veilige omgeving te creëren, waarin iedereen zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen en zich zelf mag en kan zijn.

Hallo, ik ben Laura van Doorn-Koetsier. Werkzaam sinds 2012 bij de bosuil. Met veel plezier werk ik op woensdag, donderdag en vrijdag op het kinderdagverblijf. Op deze unieke locatie ben ik graag buiten met de kinderen.  Waar ze hun eigen fantasie laten spreken. En ook in een huiselijke sfeer zichzelf ongedwongen kunnen ontwikkelen.

Mijn naam is Maaike van Engelen en woon afwisselend in Amerongen en Nijmegen. Als ik in Amerongen ben dan woon ik bij mijn ouders en in Nijmegen op kamers.Ik ben rustig, maar ook wel in voor een geintje. Ik heb Mbo pedagogisch medewerker afgerond en ik ben begonnen op het Hbo pedagogiek. Door mijn opleiding pedagogisch medewerker heb ik gekozen om stage te lopen bij De Bosuil, dit is drie jaar geleden. Met veel plezier ben ik hier nog steeds werkzaam, in de vakanties zal ik de vaste invalster zijn. De Bosuil spreekt mij aan vanwege de visie, ook door de mooie locatie en de sfeer tussen de leidsters. Hierdoor zijn de kinderen relaxed en tevreden als ze bij ons zijn, dit vind ik heel belangrijk.

Ik ben Sesjèna Arlar en werk sinds juni 2020 op de Bosuil. Sinds 2009 werk ik als pedagogisch medewerkster. Ik heb zeven jaar op een agrarische kinderopvang in Soest gewerkt. Daarna ben ik gaan reizen en heb ik als au pair gewerkt. Toen ben ik twee jaar gastouder geweest en heb ik de opleiding kindercoach afgerond. Ook heb ik als hovenier ervaring op gedaan en heb ik in Cothen geholpen om een Natuurspeelweide op te bouwen. Ik heb twee grote passies werken met kinderen en de natuur. Hoe mooi dat ik deze twee passies op de Bosuil kan combineren. Het is voor mij onwijs leuk om de uitdaging aan te gaan om een moestuin op te starten in het bos! De kinderen hierbij betrekken en leren waar hun voeding vandaan komt en hoe de natuur werkt daar krijg ik echt energie van. Het mooie aan de Bosuil vind ik het vele buiten zijn in een inspirerende omgeving waar zoveel te ontdekken valt. Het is kleinschalig en er is veel ruimte en aandacht voor de kinderen. Je merkt aan de prettige sfeer hoe goed de natuur en het buitenleven is voor iedereen. Heerlijk om te zien hoe de kinderen met frisse blosjes op de wangen na een middag avonturen te hebben beleefd voldaan naar huis gaan!